Visie Gezocht 👀

Volgens Mark Rutte is visie ‘als de olifant die het zicht belemmert’. De politiek moet niet uitstippelen waar we over 10 jaar staan, maar juist ruimte geven aan het individu om dat zelf te bepalen. De afgelopen jaren stonden echter veelal in het teken van verschillende crises: woningtekorten, stikstof, Groninger gas, asiel/migratie, energie, gezonheidszorg. Op de een of andere manier lijkt het ons maar niet te lukken om deze obstakels te overkomen. Volgens mij is visie juist in tijden van crises van cruciaal belang.

We kunnen niet onze logistieke sector laten groeien en tegelijkertijd alle arbeidsmigranten die we daarvoor nodig hebben uit ons land weren. Schiphol kan niet groeien als we mega stallen vrij spel geven. En we kunnen geen kenniseconomie blijven als we ons onderwijs uithollen. Er moeten keuzes gemaakt worden, visie is meer dan ooit nodig.

Kim Putters is gisteren naar voren geschoven als de nieuwe informateur. Als voorzitter van de SER pleit hij al jaren juist voor een duidelijke visie. Wat voor land willen wij zijn in 2040? 2050? Hij sprak hier eerder over bij WNL op Zondag in onderstaande video. Zeker de moeite waard om te kijken!

Laten we hopen dat er snel een akkoord ligt zodat we terug kunnen naar de inhoud en eindelijk duidelijkheid krijgen.

Meer te ontdekken

Nucleaire Samenwerking

Klant Ministerie van I&W thema Belgisch-Nederlands Nucleair Congres Locatie Ambassade in Brussel Het evenement De nucleaire sector is in beweging. Waar we in Nederland juist

Fairtrade Original

Klant Fairtrade Original thema  50 Jaar Eerlijke Koffie Locatie Metaal Kathedraal Utrecht Taal Engels Wake up! Sta op voor eerlijke koffie. Bij Fairtrade Original is

Mijn Podcast Tips!

6 Podcast Tips!

Ik ben fan van podcasts! In dit blog deel ik graag de podcasts die ik deze zomer heb geluisterd met jou.