Stageverslag: Ik was op de radio

Ik heb besloten dat ik mezelf meer wil gaan uitdagen om nieuwe dingen te leren. Oftewel, ik ga stage lopen. Mijn eerste stagedag was bij One Day Radio met collega Lars Sorensen als stagebegeleider. 

De stagedag

De One Day Radio-studio stond bij het Orpheus Theater in Apeldoorn bij een evenement van de Belastingdienst. Daar schoof ik aan als co-host in de uitzending voor de collega’s die niet aanwezig konden zijn op locatie. Luisteraars stuurden verzoeknummers in; er waren interviews over AI, nieuwe projecten en samenwerkingen binnen de Belastingdienst en wij verzorgden de presentatie. 

Hoe dat precies klonk?

Om de stagedag goed af te sluiten hebben Lars en ik samen een podcast opgenomen over: de stagedag, radiomaken, evenementen, storytelling en het dagvoorzitterschap. Kortom alles wat je nodig hebt om jouw evenement naar het volgende niveau te brengen. Je kunt de podcast hier terugluisteren

Radio en jouw evenement

Er wordt wat mij betreft echt te weinig gebruikgemaakt van audio in de customer journey van evenementen. Bij ieder evenement zijn er drie fases waarin radio- en audio content een perfecte aanvulling kan zijn:

  • Vooraf: Reistijdradio om mensen al enthousiast te maken voor jouw evenement
  • Tijdens: Mensen die niet aanwezig zijn tóch betrekken
  • Achteraf: o.a. verdiepende podcasts

Foto: Chris Heijmans

Uiteraard heeft stagebegeleider Lars een aantal stage vragen voor mij opgesteld:

  1. Wat is in jouw ogen de grootste toegevoegde waarde van One Day Radio aan de markt? Evenementen zijn niet meer alleen voor de mensen in de zaal, maar ook een grotere doelgroep kan interactief worden bediend. 
  2. Welke kansen zie je vanuit jouw perspectief om hierop nog meer groei te realiseren? Meer vormen van audio-content ontwikkelen. Podcasts die na het event nóg meer diepgang bieden op de onderwerpen van het event bijvoorbeeld. Live-on stage-opnames maken. 
  3. Welke partijen zouden wat jou betreft morgen nog moeten weten van het bestaan van One Day Radio? Iedere evenementorganisator die zichzelf serieus neemt en wil zorgen voor een complete eventbeleving. 
  4. Als jij een dag de directeur was van One Day Radio welke wijziging of actie zou je uitvoeren, als alles mag? Iemand anders koffie laten halen 😉

Foto: Chris Heijmans

Wil jij nou ook een speciaal voor jou geproduceerde radio-uitzending? Neem dan contact op met Lars: info@onedayradio.nl

Heb jij nou ook een leuke stage voor mij? Of wil je meer weten over mij als presentator? Je kunt mij hier bereiken: michel@michelloeve.nl

Meer te ontdekken

stageverslag: ik was op de radio

Stageverslag: Ik was op de radio

Ik ben een dag stage gaan lopen bij One Day Radio. Hier was ik de co-host van collega Lars Sorensen. Dit is mijn stageverslag

visie gezocht

Visie Gezocht 👀

Wat voor land willen wij zijn in 2040? 2050? Kim Putters pleit als jaren voor een duidelijke politieke visie. Nu is hij de nieuwe informateur