6 Podcast Tips!

Ik ben fan van podcasts! Ik luister tijdens het sporten, in de auto, op de fiets. Als luisteraar geniet ik van verhalen over politiek, actualiteit, media & waargebeurde verhalen. Als professional geloof ik dat audio de beste manier is om jouw merk of evenement te laden en je aan je doelgroep te binden. Daarom hieronder een aantal tips met podcasts die ik deze zomer luister.

1. Factor Kuifje

Nieuwsradiozender BNR is normaal druk met (economische) actualiteiten zit, doen ze met deze podcast iets anders. Factor Kuifje is een tiendelige serie over grote mysteries & verhalen van over de hele wereld. Verhalen die, zoals ze zelf beschrijven, niet zouden misstaan in een stripboek van Kuifje. Miljarden aan goud in de gezonken San José, de grootste kunstroof ooit, het geheime leven van een dubbelspion. 

Link naar podcast: https://www.bnr.nl/podcast/factor-kuifje

2. Amerika In 15 Minuten

Waar de Nederlandse politiek achter de schermen druk bezig is zich voor te bereiden op het najaar draait de Amerikaanse politiek op volle toeren. 5 november zijn de presidentsverkiezingen en na het aftreden van Joe Biden lijkt de campagne van de democraten in een stroomversnelling te zijn gekomen. Dagelijks praat Raymond Mens je bij over de ontwikkelingen in de US of A. Als ex-campagnestrateeg van de VVD geeft hij een strategisch inkijkje in de keukens van beide partijen. En duidt hij waarom ze bepaalde keuzes maken. Kortom, perfect om op de hoogte te blijven van de verkiezingen. 

Link naar podcast: https://open.spotify.com/show/4AwU3uqJkcw017yXKpn9UM

3. Content Wars

‘De podcast die gaat over de wereld achter de content’. Normaal praten Jelle Maasbach en Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen je bij over wat er gaande is in de televisie- en mediawereld op het gebied van formats. Maar in deze komkommerperiode gaan zij op reis met de podcast. In iedere aflevering staat een ander land centraal. Je hoort over de televisiezenders daar maar ook welke formats daar wel en niet scoren. Heerlijk voor wanneer je van luchtige content houdt en in de mediawereld geïnteresseerd bent.

Link naar podcast: https://open.spotify.com/show/6udX3983Ewwm2kmdLhGTWI

4. Blauwe M&M’s

Om te zorgen dat voor jou als bezoeker van een festival of concert alles tot in de puntjes geregeld is, lopen achter de schermen een hoop mensen te stressen. Artiesten die te laat zijn of helemaal niet komen opdagen, muzikanten die helemaal stijf staan van de drugs en hysterische fans. Bijzonder om een inkijkje te krijgen in de wereld die normaal voor veel mensen verborgen blijft. 

Link naar podcast: https://open.spotify.com/show/3jA65uAHpdj82mfevlQP2V

5. De Ongelofelijke Podcast

De hoofdvraag van deze podcast: hoe relevant is geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Oké, dat is de hoofdvraag maar de podcast biedt eigenlijk veel meer. Grote maatschappelijke trends en ontwikkelingen worden besproken met in iedere aflevering een andere geleerde, auteur, journalist of andere spraakmakende gast. Het geeft mij nuances en inzichten bij grote verschuivingen in de maatschappij die in weinig media te vinden zijn. 

Link naar podcast: https://open.spotify.com/show/1aXFxpK6Bp2Lkky2sU74x3

6. Containerbegrip

90 procent van al onze spullen komt uit een zeecontainer. Laat dat even op je inwerken. De zeecontainer heeft een gigantische impact gehad op de globalisering en hoe we onze economie hebben ingericht. Deze vierdelige serie brengt de onbekende wereld achter die container in kaart. Aan bod komt o.a.: de geschiedenis van de zeevaart, de werkomstandigheden van de schippers en waarom de sector maar blijft vervuilen. En, zoals we gewend zijn van De Correspondent, eindigt de serie met een kijkje in de toekomst, naar hoe het ook kan. 

Link naar podcast: https://open.spotify.com/show/6bOlRI4LRsYQjLvI2JwIro

Jouw podcast

Leuk als je tot hier hebt gelezen. Naast het luisteren van podcasts maak ik zelf ook podcasts voor bedrijven en organisaties. Lijkt het je wat om samen een podcast te maken? Neem dan contact met me op: michel@michelloeve.nl of telefonisch: +31633615521

Meer te ontdekken

Nucleaire Samenwerking

Klant Ministerie van I&W thema Belgisch-Nederlands Nucleair Congres Locatie Ambassade in Brussel Het evenement De nucleaire sector is in beweging. Waar we in Nederland juist

Fairtrade Original

Klant Fairtrade Original thema  50 Jaar Eerlijke Koffie Locatie Metaal Kathedraal Utrecht Taal Engels Wake up! Sta op voor eerlijke koffie. Bij Fairtrade Original is

Mijn Podcast Tips!

6 Podcast Tips!

Ik ben fan van podcasts! In dit blog deel ik graag de podcasts die ik deze zomer heb geluisterd met jou.