Klant

Fairtrade Original

thema

 50 Jaar Eerlijke Koffie

Locatie

Metaal Kathedraal Utrecht

Taal

Engels

Fairtrade Original

Wake up! Sta op voor eerlijke koffie.

Bij Fairtrade Original is het feest; hun Fairtrade Original Koffie bestaat 50 jaar. Door koffieboeren een eerlijke prijs te geven voor hun producten en de producten zo veel mogelijk lokaal te verwerken en te verpakken verbeteren de levensomstandigheden van de boeren. Dit is niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor hun kinderen, hun omgeving en het klimaat. 

Om dit te vieren is de campagne ‘Wake up! Sta op voor eerlijke koffie’ in het leven geroepen. Het lanceren van die campagne gebeurde in de Metaal Kathedraal in Utrecht met alle Nederlandse collega’s en de samenwerkingspartners uit Duitsland.

Het Evenement

Tijdens de opening van het evenement ging ik in gesprek met Vidjai Jharap, Commercieel Directeur bij Fairtrade Original, over de missie van het bedrijf en de campagne. Daarna ging ik met een aantal echte koffiekenners in gesprek over die afgelopen 50 jaar. Samen met hen bespraken we een aantal anekdotes en bijzondere momenten uit de geschiedenis van het bedrijf. Over reizen bijvoorbeeld. Dat gaat tegenwoordig natuurlijk vrij soepel allemaal. Maar destijds verliep de communicatie met brieven en faxen een stuk moeizamer. Er moest zelfs een lokale priester mee om te tolken.

‘Als je protest koffie maakt die niet smaakt, dan ben je nergens.’

Afsluiting van het evenement

Na het aansnijden van de gigantische taart kreeg iedereen een stuk om de campagne officieel van start te laten gaan. De ochtend werd afgesloten met een percussie workshop in de ochtendzon. 

Samenwerking

Tijdens een voorbespreking hebben we het concept programma gefinetuned tot het uiteindelijke programma. Hierna ben ik met Vidjai in gesprek gegaan om ons interview door te nemen. En kort daarna heb ik met de panelleden een uitgebreide voorbespreking gehad om alle anekdotes en verhalen uit 50 jaar eerlijke koffie naar boven te halen. Dit is uiteindelijk ter goedkeuring voorgelegd aan de klant waarna het evenement kon beginnen.

Dank voor deze prachtige foto’s: Elke Teurlinckx

Jouw evenement

Een goede samenwerking begint wat mij betreft al bij de brainstorm. Hoe eerder we samen aan de slag gaan hoe meer we uit de samenwerking kunnen halen. Ben je nou benieuwd wat ik voor jouw evenement kan betekenen? Neem dan contact met me op via 0633615521 of michel@michelloeve.nl. Liever direct een offerte? Neem dan contact op met alessia@michelloeve.nl