Klant

Ministerie van I&W

thema

Belgisch-Nederlands Nucleair Congres

Locatie

Ambassade in Brussel

Nucleaire Samenwerking

Het evenement

De nucleaire sector is in beweging. Waar we in Nederland juist steeds meer gaan opschalen, gaat België juist afschalen in de capaciteit. Tijdens het Belgisch-Nederlands Nucleair congres onderzochten we waar de mogelijkheden liggen voor een betere samenwerking tussen beide landen. 

De opening van het evenement bestond uit een panelgesprek met 4 kopstukken uit zowel de Nederlandse als de Belgische nucleaire sector. Samen met hen ging ik in gesprek over dee vier deelthema’s van de middag: Innovatie & Onderzoek, Radioactief Afval, Opleidingen in Stralingsbescherming en Human Capital. Na de plenaire opening werd de groep opgedeeld in vier kleine groepen. In twee rondes ronde tafelgesprekken doken we dieper op de vier thema’s in om te verkennen welke overeenkomsten, verschillen en mogelijkheden er zijn.

Adrenaline Rush

In eerste instantie was ik door de ANVS (https://www.autoriteitnvs.nl/) gevraagd om een ronde tafel sessie te leiden in de middag van het evenement. Echter bleek dat de dagvoorzitter die het panelgesprek zou leiden niet aanwezig kon zijn vanwege omstandigheden. In een korte twee uur hebben we samen het panelgesprek voorbereid en heb ik me kunnen inlezen. Het moment dat ik het draaiboek, nog warm van de printer, in mijn handen geduwd kreeg was ook direct het moment dat ik het podium op stapte. 

Naar de bioscoop

Inhoud staat voor mij altijd op de eerste plaats. Als ik me goed heb voorbereid, dan weet ik waar het over gaat en sta ik comfortabel op het podium. Mijn voorbereiding bestaat standaard uit voorbesprekingen en het inlezen op het onderwerp. Zoals bijvoorbeeld met dit rapport van de overheid:

Deze keer zag mijn voorbereiding er echter iets anders uit. Ik ben namelijk naar de bioscoop geweest. De documentaire Nucleair Now (https://www.nuclearnowfilm.com/) (aanrader!) draaide namelijk in (De Balie: https://debalie.nl/). Deze docu gaf me een goed beeld van het imago van de sector an sich. 

De uitgebreide voorbereiding zorgde er op de dag zelf voor dat ik last minute kon inspringen tijdens het plenaire deel van het programma. 

Jouw evenement

Een goede samenwerking begint wat mij betreft al bij de brainstorm. Hoe eerder we samen aan de slag gaan hoe meer we uit de samenwerking kunnen halen. Ben je nou benieuwd wat ik voor jouw evenement kan betekenen? Neem dan contact met me op via 0633615521 of michel@michelloeve.nl. Liever direct een offerte? Neem dan contact op met alessia@michelloeve.nl